Bamboe platen.

De bamboe platen zijn onbehandeld, na verwerking moet het nog afgewerkt worden met lak of olie. er is ook een hardwax olie variant. Voor afwerken eerst verder schuren/ruwen. Bamboeplaten hebben een gladde en een ruw oppervlak, tenzij anders vermeld. Dit oppervlak is geruwd en onbehandeld.

Het is aan te raden om de oppervlakken verder te schuren dan te oliĆ«n of te lakken. Na het primen met een korrelgrootte boven 150 (naar boven) en na de eerste (strijk-) laag met korrelgrootte  240 (omhoog) opnieuw schuren. De coating moet bestaan uit 2-3 lagen inclusief primer.

Voor bamboe plaat mag u geen stalen wol gebruiken. Vooral als je met vernissen, enz.  op een waterbasis wilt werken, aangezien kleine resten van de stalen wol in het hout blijven en dan vormen deze roest en vlekken.

Wij hebben niet de pretentie volledig te zijn met onze materiaal aanwijzingen.
Voor vragen en advies hieromtrent staan wij uiteraard gaarne verder tot uw beschikking.
De meest gangbare platen zijn de 3-laags 20mm, plain pressed platen kleur caramel.

           
Help mee aan het hergebruik of recycling van uw bamboemeubelstuk. Geef uw bamboebed, bamboe kaptafel kast of andere bamboe slaap-, of woon- kamer meubel een 2de kans. Voor een beter milieu en u helpt mee aan een verdere CO2 reductie. Dit product is recyclebaar.
Geef het af bij een verzamelpunt of contacteer ons. Wij ondersteunen de circulaire economie.

[/col]

[/row]